ADHD – Hinder eller möjlighet?!
om ADHD till vardags ur ett föräldraperspektiv 

 

”Hennes föreläsning gick direkt till hjärtat!”
Caisa-Lena Rosén, rektor

En föreläsning, som vänder sig till dig som kommer i kontakt med, eller själv har barn med ADHD.

 

 

 

•Hur gör jag när jag börjar förstå att allt inte riktigt är som det ska?

•Var går gränsen för ”normal rastlöshet” och funktionshinder?
•Vilka är styrkorna med ADHD?
•Hur kan föräldrar och skola bli ett team?
 
Elisabeth Wahlin tar med dig på en resa genom bokstavskombinationer, utredningar, behandlingar och hur hon hjälper sitt barn med ADHD genom skola och pubertet. Med både allvar och humor speglar hon hinder och möjligheter och ger konkreta tips på nödvändiga strategier för att klara vardagen i hemmet och dialogen med skolan.
 
Då Elisabeth för ca 15 år sedan började kontakta myndigheter, lärare och läkare visste nästan ingen vad ADHD var. Det visade sig bli en krokig väg att vandra tills sonen äntligen fick sin diagnos och det var då alla utmaningar tog fart! Det är inte alltid så lätt att ta till sig ett beteende man inte riktigt förstår. Elisabeth pekar på hur en person med ADHD kan tänka och fungera och hur det påverkar familj och omgivning.
 
I sin föreläsning berättar Elisabeth med stor inlevelse om ett liv med stunder av frustration och hjälplöshet men även fantastiska insikter och härliga upplevelser med en person som ser världen på ett annat sätt – hennes son.
 
Elisabeth Wahlin
Inspiratör, författare samt förälder till en son med ADHD.
Startade sin research gällande ADHD när sonen precis hade börjat lågstadiet i en tid då få hade hört talas om det. Med envishet och kämpaglöd lotsade hon sonen genom skolan och livets berg och dalbana och vill nu dela med sig av sina erfarenheter och visa på de styrkor och unika tillgångar som finns närmare än vi tror.
 

 

 

”Gå och lyssna på Elisabeth och lär för livet!”
Kristina Ståhle, rektor

” Kände igen allt och fick otroligt stöd av föreläsningen i vår egen resa med vårt barn”
Förälder

”Så fängslande med många bra tips!”
Lis Borg, förskollärare